Kedvenc budapesti turkálóink

 Sziasztok! :)

Ez a blog a turkálókról, valamint a fenntartható divatról és öltözködésről fog szólni, ezért úgy gondoltam tökéletes lenne, ha az első bejegyzésben bemutatnám a kedvenc budapesti turkálóinkat.

1. Humana Vintage

Szerintem ezzel senkinek nem okozok meglepetést, mindenki ismeri ezt a helyet, aki egy kicsit is el van merülve a budapesti turkálók világában. Én is ide járok a legtöbbet és szinte mindig találok valami extra, különleges darabot. Rengeteg stílusban lehet itt vásárolni, szóval bármilyen aesthetic szerint öltözködsz, itt biztosan találsz hozzá megfelelő ruhákat, kiegészítőket.

Helyszín: Budapest, Károly krt. 8, 1052, Budapest, József krt. 74, 1085

Aesthetic: Y2K, Dark/Light Academia, Coquette, Cottagecore stb.

Mikor érdemes menni?: @humanavintage.budapest instát érdemes nézni, ott mindig posztolják, hogy mikor vannak leárazások és árucsere.

Forrás:https://welovebudapest.com/hely/humana-vintage-butik-astoria

2. Maggie's London

Ezt a helyet már lehet, hogy egy kicsit kevesebben ismeritek. Itt kicsit kifinomultabb és elegánsabb ruhák között tudtok válogtant. Rengeteg különlegese és basic darabot találhattok. Ha szeretnétek megfizethető áron találni high-fashion cuccokat, ide mindenképpen térjetek be.

Helyszín: Budapest, Margit krt. 40, 1027

Aesthetic: Bohemian, Luxury, New Money, Baddie, Bookstore Girl stb.

Mikor érdemes menni?: Folyamatosan cserélik az árut, ezért szinte bármikor.

Forrás: Maggie's London Facebook

3. Lovebug Vintage Shop

Csoda hely. Kicsit magasabb árkategória, de innen tuti nem mész haza üres kézzel. Minden ruha és kiegészítő külön ki van válogatva, a személyzet nagyon aranyos és néha kutyusok is vannak. :) Nagyon sok extra ékszer, táska, de matricákat és bakelitlemezeket is tudsz venni.

Helyszín: Budapest, Margit krt. 62, 1027, 77-es csengő

Aesthetic: Indie, Grunge, Y2K, Plant Mom stb.

Mikor érdemes menni?: Szintén folyamatos árucsere, bármikor.

Forrás:https://budapestflow.com/best-vintage-shops-budapest/


4. Retrock Budapest

Ide már azért is érdemes benézni, mert gyönyörű a hely enterior-je. Válogatott ruhák közül tudtok szemezgetni. Minden darab nagyon jó minőségő, biztosan sokáig a ruhatáratokban lesz, amit itt vásároltok.

Helyszín: Budapest, Anker köz 2-4, 1061

Aesthetic: Hippie, Boho, Y2K, Alternative stb.

Mikor érdemes menni?: Bármikor


Forrás: https://welovebudapest.com/en/venue/retrock-1

5. Antifactory Vintage Shop

Szerintem az underground fashion területén az egyik legjobb turkáló. Szintén nagyon esztétikus a hely, neon feliratok, kopott falak és általában techno szól. A hely insta oldalán folyamatosan posztolják, hogy milyen új darabok érkeztek, szóval azt érdemes lecsekkolni, mielőtt betértek.

Helyszín: Budapest, Paulay Ede utca 43, 1061

Aesthetic: Cybergoth, Raver, Techwear, Hyperpop stb.

Mikor érdemes menni?: Bármikor.

Forrás:https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g274887-d7734719-Reviews-Antifactory_Vintage_Shop-Budapest_Central_Hungary.html#/media-atf/7734719/126466084:p/?albumid=-160&type=0&category=-160



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések