Online turik

Az eddigi posztokban rengeteg szó esett arról, hogy hogyan tudtok fenntartható és olcsó ruhákat beszerezni személyesen, azonban erre egyáltalán nem csak így van lehetőség. Most, hogy jön a tél én is kevésbé szívesen mozdulok ki és megyek el egy turi körútra, viszont ez nem kell, hogy eltántorítson, mert számtalan lehetőség van az online turizásra is. Legtöbb esetben ezekért a darabokért is el kell menni, viszont nagyban lerövidíti a folyamatot az, hogy már a válogatásra nem kell időt szánni.

1. Facebook Marketplace és csoportok
Valószínűleg ezt senkinek nem kell bemutatnom, hiszen egy nagyon népszerű felületről van szó. A különböző Fb csoportok kedveznek azoknak is, akik szeretik a fast fashion üzleteket, de mégis inkább a fenntarthatóság útjára térnének, mert nagyon sok ilyen használt ruhás csoport van (pl.: Zara adok-veszek). Az én személyes kedvencem a "CsereBereBuzinesszMindenIngyen Lomi" elnevezésű Fb csoport, ahol nem csak ruhákat és kiegészítőket, de bútorokat, növényeket és igazából bármit meg tudtok vásárolni. Előnye sokszor ezeknek a csoportoknak, hogy ingyen vagy valamiért cserébe is megszerezhetjük a hirdetett termékeket, mert sokan csak meg akarnak szabadulni a kiszortírozott tárgyaiktól (általában újszerű állapotban vannak, de ezek a posztokban meg vannak jelölve).



2. Instargram turik
Ha már a közösségi média platformokon belüli adás vételnél tartunk, akkor hiba lenne nem megemlíteni az Instagram turis oldalakat. Ezeket általában magánszemélyek működtetik, de van hogy egy nagyobb csapat áll az adott oldal mögött. Tapasztalataim alapján ide is a megunt ruháikat töltik fel az oldalak üzemeltetői, de van aki vállalkozásként tekint erre és külön ezért turizik, majd tölti fel Instagramra. Nagy előnye ezeknek az oldalaknak, hogy nagyon szépen ki lehet válogatni melyikről szeretnél vásárolni, mert általában hasonló stílusú ruhákat és kiegészítőket találtok egy adott fiókon belül. Az én kedvenceim: @buyme_777, @bolondgoncok, @cuccokzzz, @vintagemarketpecs, @331thrifter







3. Gardróbom, Vinted stb.
A Vinted-ről szerintem már mindenki hallott, aki használ TikTok-ot vagy YouTube-ot, mert nagyon sokat hirdetik ott a platformot. :D Ezek az alkalmazások hasonló elven működnek, bár ebben nincs túl sok tapasztalatom, de sok ismerősöm előszeretettel használja őket. Ide is fel lehet tölteni a megunt vagy nem hordott ruhákat és továbbadni őket. Fontos, hogy ezeknél kötelező megadni a feltöltött termékek tulajdonságait, amik által nagyon felhasználóbarátak lesznek a felületek.
Vinted:


forrás:https://en.wikipedia.org/wiki/Vinted

Gardróbom:

forrás:https://app.gardrobom.hu/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések